45-годишна русенка осъди "Топлофикация". Дружеството трябва да й изплати 80 000 лева заради нанесени физически и психически травми. Преди година жената пропадна в яма с вряла вода заради авария на уличен топлопровод и получи тежки изгаряния.

Русе

Година след инцидента, при който на път за вкъщи Нергиз Юсеинова пропадна в необезопасена дупка на "Топлофикация", жената отказва да се среща с когото и да било. Претърпяла е седем операции заради изгарянията. Ограничила е социалните си контакти, спряла е да работи заради трайните белези. Затова се срещаме с адвокатите ѝ.

Мария Батулова - адвокат: Никакви обезщетения не могат да компенсират преживения ужас от нея, продължителния и неприключил период на възстановяване.

Съдът реши, че е имало бездействие от страна на служителите на "Топлофикация". Въпреки че за аварията се е знаело от сутринта, в 19.00 часа мястото все още не е било оградено. Нергиз Юсеинова и адвокатите ѝ се надяват, че с това дело ще накарат "Топлофикация", а и останалите фирми, при ремонти или авария, поне да обезопасяват обектите си.

Светослав Михов - адвокат: Думите на г-жа Юсеинова, които ние също споделяме, е, че ако се бе работило по добре разписани правила и ясна и проста методика, не би се достигнало до този резултат.

Решението на Окръжен съд - Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.