НОВИНИ

Русенска метъл група с песен срещу войната по пътищата

Русенската метъл група ,,Еxplicit" записа нов сингъл, посветен на войната по пътищата. Парчето „Roadkill" е авторско и е част от новия албум на бандата. Чрез музиката си младите рокаджии отправят послание към хората да бъдат внимателни на пътя.

русенска метъл група песен войната пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
11:32, 13.08.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Симеон Стефанов, Явор Спасов, Борислав Копрински и Младен Радев вдъхват живот на песента „Roadkill", провокирани от тъжната статистика на жертвите при пътни катастрофи.

Симеон Стефанов - ритъм китара и вокали: Идеята за песента дойде, след като видяхме поредната статия в новинарски сайт колко животи са загубени по нашите пътища. И решихме да направим нашия малък принос към тази кауза и да мотивираме повече хора да са по-предпазливи по пътищата.

Автори на музиката и текста на песента са Симеон и Явор. Споделят, че тя се ражда в самолета на път за Лондон, където следват. В нея се разказва за демона, обсебил човека, докато шофира.

Симеон Стефанов - ритъм китара и вокали: Описва това негово пътешествие и обсебване от демоните, като някаква черна енергия, която просто го кара да погубва невинни човешки животи.

Песента „Roadkill" е в трак листата на новия студиен албум на групата, който излиза в края на тази година.

Явор Спасов - бас китара: Заглавието на албума ще е „Monster Within", като „monster" идва от чудовището във всеки от нас. Тематиката на целия албум е човешки пороци и големи социални проблеми.

Това, което обединява момчетата от "Еxplicit", е духът на хеви метъла. Обединява ги и надеждата, че голямата рок сцена ги очаква. На нея един ден може би ще срещнат и своите идоли от „Металика".

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 часа продължи шоуто на MTV Presents: Varna Beach
8 часа продължи шоуто на "MTV Presents: Varna Beach"
Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд?
Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд?