НОВИНИ

Русенските лекари подкрепят националния протест

Близо 50 лекари от Русе и региона ще се включат в Националните протести на медиците утре. Те са представители на различни специалности и лечебни заведения, но имат обща цел – да предизвикат диалог, за да бъдат отстранени, според тях, недомислиците в здравната реформа.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
17:50, 05.04.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Новите правила за работа, въведени от 1 април, все още не са заработили – разминавали се кодове, затруднения имало и при назначаването на изследвания, споделиха русенски лекари. И така общите проблеми ги обeдинили в общ протест.

„Нищо не се реформира, административният натиск се засилва, вадят се постановления. Виждате, че каквото измислиха, всичко пропадна и съдът го отменя. Първо предложиха договор, който не приехме и анексът – без нас. С други думи – ръководството ще става от народното събрание и от министерството, касата е субординирана – каквото кажат, това ще става.”, коментира председателят на лекарския съюз в Русе, д-р Антон Въжаров.

Русенските лекари смятат, че трябва да има промени, но не в този вид. Настояват и за по-строг контрол. И да няма привилегировани болници, а ясни правила, разписани чрез диалог на всички нива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Швейцарската гвардия на Ватикана в снимки
Швейцарската гвардия на Ватикана в снимки
Стрелба в столичния квартал Надежда, няма пострадали
Стрелба в столичния квартал "Надежда", няма пострадали