Пореден протест в Русе за чист въздух. Автопоход премина по улиците на града до Дунав мост, където протестиращите блокираха за около 20 минути движението. На граничния пункт обаче имаше и много изнервени шофьори, които настояваха да получат коридор за преминаване. Вижте повече подробности от прякото включване на репортера ни Даниела Димитрова.

Русе

Протестният автопоход, в който се включиха над 150 автомобила, премина по главните улици на града. Колоната блокира за час движението в района на граничния пункт „Дунав мост“ и изнерви шофьорите, които чакаха да преминат. След това протестиращите се отправиха към Източната промишлена зона на Русе, където е заводът, за който твърдят, че е основният замърсител на въздуха в града. От завода обаче отричат, въпреки че е бил санкциониран няколко пъти от екоинспекцията.

Хората вече не издържат... Започнаха да си купуват къщи по селата и се изнасят масово от града. Ще съсипят този град.
Всички деца в градините кашлят и никой не знае от какво кашлят.

Хората настояха за нова апаратура, която прецизно да измерва замърсяванията на въздуха. Община Русе се ангажира да бъдат инвестирани над 3 милиона лева в подобряването на качеството на въздуха . С част от тях ще се купи нова измервателна апаратура.

Протестиращи срещу мръсния въздух ще блокират Дунав мост в Русе

Протестиращи срещу мръсния въздух ще блокират Дунав мост в Русе

Пореден протест в Русе за чист въздух. Автопоход ще премине по улиците на града и ще стигне до Дунав мост, където протестиращите ще блокират за кратко...