Двама русенци написаха песен, посветена на апостолическото посещение на папа Франциск у нас. Посланията в нея са за обединяващата сила на любовта и толерантността между хората, изповядващи различни религии.

Русе

Росен Минчев е солист на русенска група, а Цветелина Шанова публикува стихове в сайт за поезия. Идеята за песента е на Росен, който признава, че отдавна е искал да напише музика, която да провокира любов между хората, но му е трябвало вдъхновение.

Росен Минчев: И този повод беше посещението на папа Франциск в България. Реших, че какъв по-добър момент да направя такава песен, защото папата ще прочете молитва за мир, а мирът е следствие на любовта между хората.

На един дъх пише мелодията и заедно с Цветелина започват работа по текста. Така се ражда песента „Кредо".

Цветелина Шанова: За мен това беше голямо предизвикателство.Текстът в песента го свързваме с посланието на папата към народа.

За да има универсално послание, в припева са включени и сентенции на латински, които изпълняват деца от хора „Свети Георги Победоносец".

И Росен, и Цветелина не са католици, но казват, че вероизповеданието няма значение, защото в основата на всички религии е Бог, а Бог е любов.