НОВИНИ

Всички отбори и хиляди запалянковци вече са в Русия за Мондиала

Остават два дни до началото на Световното първенство по футбол в Русия. Всички отбори вече са на руска земя. Заедно с тях и стотици хиляди запалянковци. Ето и още от доброто настроение и интересните статистики, които съпътстват най-очаквания спортен форум за тази година.

bnt avatar logo
от Стефан Георгиев
21:00, 12.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Сред най-гласовитите запалянковци в днешния ден на Червения площад за изненада на мнозина бяха египтяните и перуанците. Двете страни се класираха на Световно първенство за първи път от съответно 28 и 36 години и ентусиазмът сред феновете им е несъизмерим. Атмосферата от задаващия се Мондиал се усеща и далеч от Москва.

В уругвайската столица Монтевидео всички сгради вече са осветени в светлосиньо, какъвто е и цветът на фланелките на Луис Суарес и компания. От друга южноамериканска страна - Колумбия - към Русия ще потеглят повече от 65 хиляди души. И въпреки индикациите за солидна посещаемост, Мондиалът в Русия ще остане далеч от рекорда за турнира, изгледан на живо от най-много фенове.

През емблематичната за нас 1994 всеки от двубоите са посетени средно от 69 хиляди зрители. Все пак Световното първенство през това лято вече има гарантирано място в аналите - ако през 2002 първенството за първи път беше проведено в две страни - Япония и Република Корея, то сега за първи път срещите ще се състоят на два континента - Европа и Азия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна фестивалът Пловдив чете
Започна фестивалът "Пловдив чете"
Българските общности в страните от Западните Балкани
Българските общности в страните от Западните Балкани