НОВИНИ

Русия e отзовавала посланика си Сергей Кисляк от Вашингтон

Русия най-сетне е отзовала посланика си във Вашингтон Сергей Кисляк, след като той се превърна в ключова фигура в разследването на ФБР за евентуална руска намеса в президентските изборите в САЩ през 2016 г. Това съобщи американската онлайн медия "Бъзфийд", позовавайки се на трима свои източници. Тя дори посочи като доказателство за твърденията си факта, че Американско-руският бизнес съвет е организирал прощално парти в чест на посланика, което ще се проведе на 11 юли в хотела "Сейнт Реджис".

bnt avatar logo
от БГНЕС
07:24, 26.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
русия отзовавала посланика сергей кисляк вашингтон

Руските медии също заподозряха, че Кисляк наистина е бил призован да се прибере у дома. Някои от тях дори съобщиха, че мястото му ще бъде заето от руския зам.-външен министър Анатоли Антонов, който фигурира в списъка на ЕС за санкционирани лица.

Сергей Кисляк се превърна в често споменавана личност относно скандала свързан с предполагаемата руска намеса на американските избори. Името му беше свързано с безброй представители на администрацията на президента Тръмп. Включително с главния прокурор Джеф Сешънс, бившия съветник Майкъл Флин и първия съветник Джаред Къшнър, които са в полезрението на органите, разследващи връзките на американския президент с Кремъл. Всеки един от тях е имал контакти или срещи с руския посланик Сергей Кисляк, който не случайно си спечели прозвища като "майстора на шпионажа", "Тифозната Мери" и "най-радиоактивния човек във Вашингтон".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте пътя на едно спешно обаждане до 112
Вижте пътя на едно спешно обаждане до 112
Интерактивен маршрут Усети града в Пловдив
Интерактивен маршрут "Усети града" в Пловдив