НОВИНИ

​Русия е уведомила САЩ за нападение с отровен газ от бунтовниците в Алепо

Руската армия е уведомила САЩ, че бунтовници в сирийския град Алепо са извършили нападение с отровен газ на 2 август в 19.05 ч. местно време, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс. При това нападение са били убити седем души, а над 20 са приети в болница.

bnt avatar logo
от БТА
22:05, 03.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
​русия уведомила сащ нападение отровен газ бунтовниците алепо

Според руските военни нападението е било извършено от групировката Нур ад Дин Занги, смятана от САЩ за част от умерената опозиция в Сирия, предаде Асошиейтед прес. Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) изрази безпокойство от информациите за нападение с хлор близо до Алепо, предаде Франс прес.

Вчера Сирийският център за наблюдение правата на човека съобщи, че 24 души са се оплакали от дихателни затруднения след пускането на варелни бомби по град Саракиб на около 50 км южно от Алепо. Местните жители твърдяха, че са били жертва на нападение с хлор, което неправителствената организация не може да потвърди. "Изключително сме обезпокоени от тези информации", се казва в изявление на директора на ОЗХО Ахмет Юзюмджу.

Предполагаемата бомбардировка с отровен газ, за която бунтовниците обвиняват сирийските сили, е извършена близо до мястото, където петима руснаци бяха убити при свалянето на хеликоптера им в понеделник.
Юзюмджу напомни, че международните конвенции забраняват употребата на химически оръжия "от когото и да било и независимо от обстоятелствата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова полицейска акция срещу нелегалните мигранти в София
Нова полицейска акция срещу нелегалните мигранти в София
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Извънолимпийски красоти
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Извънолимпийски красоти