НОВИНИ

Русия иска от Лондон консулски достъп до отровената дъщеря на ексшпионина

Руското посолство във Великобритания смята да поиска консулски достъп до Юлия Скрипал, която е в болница, след като бе отровена заедно с баща си на Острова, предаде Ройтерс, цитирайки руската агенция Интерфакс, която се позовава на анонимен източник.

bnt avatar logo
от БТА
13:01, 14.03.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
русия иска лондон консулски достъп отровената дъщеря ексшпионина

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви на редовен брифинг в Москва, че Русия по никакъв начин не е свързана с отравянето на двамата с нервнопаралитично вещество и остава отворена за сътрудничество с Лондон по случая.

;

Великобритания заяви днес пред Съвета на ООН по човешките права в Женева, че използването на бойно нервнопаралитично вещество при опита за убийство на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му е фрапантно нарушение на международното право и трябва да послужи като предупреждение за международната общност.

;

„Съветът и Общото събрание на ООН с тревожна честота се налага да порицават Русия за нарушения на международното право. Нейното безразсъдно поведение е оскърбително предизвикателство към всичко, за което тази организация се застъпва“, каза британският посланик Джулиан Брейтуейт пред съвета в Женева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът сезира КС за разпоредба от Закона за радиото и телевизията
Президентът сезира КС за разпоредба от Закона за радиото и телевизията
Специализирана техника събира разделно отпадъци от хранителни заведения
Специализирана техника събира разделно отпадъци от хранителни заведения