НОВИНИ

Русия изпрати две подводници в Средиземно море

Русия изпрати две големи подводници в Средиземно море, за да подсили своите сили там, съобщиха от военното министерство в Москва.„Новите големи дизелови и електрически подводници от флота в Черно море – „Колпино“ и „Велики Новгород“ пристигнаха в Средиземно море“, където се намира и руската база в Сирия, се посочва на сайта на ведомството.

bnt avatar logo
от БГНЕС
20:13, 28.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
русия изпрати две подводници средиземно море

И двата плавателни съда имат екипаж от по 50 човека и са произведени в Санкт Петербург. Те разполагат със съвременни навигационни системи, системи за автоматизиран контрол, прецизна ракетна навигация и др. Те влизат на въоръжение в руския флот през 2016 г. и могат да развият скорост до 20 възела.

Руските кораби, разположени в средиземноморска база в сирийския град Тартус, играят важна роля за подкрепата на Москва за президента Башар Асад. През декември миналата година руският президент Владимир Путин нареди разширяването на военноморската база и изпрати руски кораби в сирийски води. През януари тази година Москва и Дамаск подписаха договор в рамките на 49 години, според който Русия трябва да разшири и модернизира базата.

Според официални данни от миналата година близо 4300 руски военни са изпратени на служба в Сирия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ВМЗ „Сопот“ отричат пожарът да е започнал от там
От ВМЗ „Сопот“ отричат пожарът да е започнал от там
Стартира записването на първокурсници в Югозападния университет
Стартира записването на първокурсници в Югозападния университет