НОВИНИ

Русия изстреля крилати ракети по цели на "Ислямска държава"

Руската военно-морски сили изстреляха крилати ракети" Калибър" по цели на "Ислямска държава" в района на Палмира. Всички цели са поразени.

bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 31.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Руската фрегата "Адмирал Есен" и подводницата "Краснодар " изстреляха четири крилати ракети по групировката "Ислямска държава" в Сирия, по-точно в района на Палмира. Ракетите бяха изстреляни от източната част на Средиземно море. Москва е предупредила военните командвания на Съединените щати, Турция и Израел за нападението. Поразени са укрития на джихадистите. Русия обяви, че ракетните удари са били успешни. Последният път подобни удари имаше през ноември миналата година.

Вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.-началник на отбраната: Ние осигуряваме и скоро ще видим над граничния пункт улесняването на граничните и митническите процедури. След това осигуряваме конвой и защита на сили, медицинска евакуация, места за съхранение и опазване на техника, центрове за поддръжка на конвоя.
Генерал-майор Ян Кейв, заместник-началник на Щаба на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол: 40% от силите ни се предислоцират за това учение. Вчера пристигнахме в гръцкото пристанище в Александруполис. В момента пристигат първите конвои в България. България се справя блестящо с организацията. Целта на Силите с висока степен на готовност е да можем да отговорим много бързо на всякаква заплаха.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще правят геофизични изследвания на катедрални храмове от IX век в Силистра
Ще правят геофизични изследвания на катедрални храмове от IX век в Силистра
Пипа Мидълтън пристигна на меден месец в Австралия
Пипа Мидълтън пристигна на меден месец в Австралия