"Русия не се опитва да постигне някакви тайни цели в Сирия. Ние просто се опитваме да защитим националните си интереси", каза министър-председателят на Русия в реч по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев отхвърли днес обвиненията, че руските сили бомбардират цивилни в Сирия, като каза, че това не е вярно, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Няма доказателства, че бомбардираме гражданско население, въпреки че всички ни обвиняват в това", заяви Медведев на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Русия не се опитва да постигне някакви тайни цели в Сирия. Ние просто се опитваме да защитим националните си интереси", каза той, като добави, че Москва иска да попречи на войнстващи екстремисти да стигнат до Русия.

По думите му Русия и Западът трябва да работят заедно за решаване на проблемите в Сирия. Според него единствено редовно сътрудничество между Русия и САЩ може да доведе до нормализиране на положението в Сирия.

Медведев каза, че ако положението в Сирия не се нормализира, има опасност тероризмът да се превърне в метод за квазидържавно управление.

"Ако не нормализираме ситуация в Сирия и други горещи точки, тероризмът ще стане нов вид война, в която ще бъде въвлечен целият свят. И то даже не просто вид война, а по същество способ за уреждане на междунационални и междурелигиозни конфликти, метод за квазидържавно управление", заяви той.