НОВИНИ

Русия разкритикува НАТО за несъществуваща заплаха от изток

Русия разкритикува днес НАТО, че се е съсредоточила върху сдържането на несъществуваща заплаха от изток, предадоха световните агенции, като се позоваха на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

bnt avatar logo
от БТА
18:37, 10.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
русия разкритикува нато несъществуваща заплаха изток

Тя обвини алианса, който реши на срещата си на върха във Варшава в петък и събота да увеличи своето военно присъствие по източния си фланг, че е демонизирал Москва. Целта на НАТО според Захарова е да отвлече вниманието от собствената си деструктивна роля и тази на отделни съюзници при провокирането на кризи и поддържането на напрежение в различни региони.

Говорителката на руското външно министерство не скри удивлението си, че алиансът укрепва източния си фланг на фона на безпрецедентната терористична заплаха от юг. На заседанието на Съвета НАТО-Русия в сряда в Брюксел Москва ще поиска обяснения за плановете на алианса. Русия ще поиска обяснения от НАТО и за проекта на Финландия за подобряване на противовъздушната отбрана в Балтийско море.

Постоянните представители на страните членки на алианса ще се срещнат с руския си колега Александър Грушко на 13 юли, за да информират за решенията, взети на форума в полската столица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Стрелецът в Далас планирал още по-голяма атака, твърди шефа на полиция​та
​Стрелецът в Далас планирал още по-голяма атака, твърди шефа на полиция​та
Атаките срещу полицаи вредят на каузата за равни права, предупреди Обама
Атаките срещу полицаи вредят на каузата за равни права, предупреди Обама