НОВИНИ

Руска авиокомпания отмени над 30 полета

Над 30 полета на руската авиокомпания ВИМ-Авиа са отменени, като по летища в чужбина остават над 2000 души, предаде ТАСС. Авиорегулаторът Росавиация съобщи късно снощи, че е започнал извънредна проверка на компанията. Тя е предизвикана от сведения, че големите забавяния на полети са свързани със задължения на авиопревозвача към организации, осигуряващи зареждане с гориво.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:36, 26.09.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
руска авиокомпания отмени полета

Според данни до днес сутринта са отменени над 20 редовни и 10 чартърни полета на ВИМ-Авиа от три града в Русия и шест други страни - България, Испания, Италия, Гърция, Турция, Кипър, посочва източник на ТАСС. По думите му на летища извън Русия остават над 2000 души.

Около 360 китайски туристи са блокирани в белгийския град Лиеж заради отменен полет на ВИМ-Авиа до китайския град Ухан, който е административен център на провинция Хубей. Авиокомпанията се е задължила до края на годината да превози над 200 000 души. Ситуацията със забавянето на полети е под контрола на министерството на транспорта, съобщи транспортният министър Максим Соколов. За компанията това вече е втора вълна на големи забавяния на авиовръзки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравната каса ще поиска 400 млн. лева повече в бюджета си за 2018 г.
Здравната каса ще поиска 400 млн. лева повече в бюджета си за 2018 г.
Бюрото по труда във Варна обявява 1250 свободни работни места
Бюрото по труда във Варна обявява 1250 свободни работни места