НОВИНИ

Руска компания очаква диамантите да поевтинеят тази година

Руската компания Алроса, която е сред водещите в света в добива на диаманти прогнозира, че цените на нейните продукти ще се понижат тази година. Това съобщи първият вицепрезидент и изпълнителен директор на Алроса Игор Соболев на събрание на групата в град Мирни, Якутия, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
10:22, 07.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
руска компания очаква диамантите поевтинеят година

Очакваме спадът на цените да продължи. През 2017 година продажбите на диаманти на Алроса могат да бъдат при средни цени, по-ниски от миналогодишните. Различни оценки сочат, че поевтиняването може да достигне 5 на сто, каза Соболев.
През 2016 година приходите от общи продажби на необработени диаманти и диамантени продукти на Алроса са нараснали с 27 процента спрямо 2015-а до 4,5 милиарда долара, посочи директорът. Той добави, че чистата печалба се е увеличила седем пъти до 148,7 милиарда рубли (2,6 милиарда долара - бел. ред.). По думите му миналата година Алроса е осигурила добив на 37,4 карата диаманти.
Соболев обяви и, че компанията ще инвестира 14,5 милиарда рубли (254 милиона долара - бел. ред.) за изпълнение на програми за иновативно развитие и технологична модернизация, разчетени до 2023 година.
Тази година Алроса планира да открие свое представителство в Индия, съобщи още изпълнителният директор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма кой да пише на президента...
Няма кой да пише на президента...
Турция приветства ударите на САЩ  в Сирия
Турция приветства ударите на САЩ в Сирия