НОВИНИ

Руска журналистка е задържана в Киев

Руската държавна телевизия съобщи, че неин служител е задържан в Киев от украинските служби за сигурност. Става дума за репортера Анна Курбатова, която е била арестувана в дома й в украинската столица. "Анна Курбатова е била задържана в Киев и не можем да се свържем с нея", съобщи „Първи канал”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:59, 30.08.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Руска журналистка е задържана в Киев

Украйна отбеляза Деня на независимостта миналия четвъртък, което съвпадна с посещението на министъра на отбраната на САЩ Джим Матис и военен парад в Киев, включващ американски войски.

Репортажът на Курбатова, излъчен през уикенда, се фокусира върху посещението на Матис и продължаването на военните действия в източната част на страната, въпреки неотдавнашното прекратяване на огъня. В него бяха показани интервюта с хора, критикуващи украинския президент Петро Порошенко.

Това е вторият руски репортер, изправен пред експулсиране от Украйна този месец, след като Тамара Нерсесян, която работи за държавния телевизионен канал „Русия 24”, трябваше да напусне страната на 15 август поради "действия, против украинските интереси". Забранено ѝ е да влиза в Украйна за три години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Асеновград се оплакват от безводие и разкопани улици
Жители на Асеновград се оплакват от безводие и разкопани улици
Ремонтът на булевард България се отлага
Ремонтът на булевард "България" се отлага