НОВИНИ

Руската котка Ахил ще предсказва резултатите на Световното първенство по футбол

Руската котка Ахил ще предсказва резултатите на Световното първенство по футбол, което започва на 14 юни. Ахил живее в музея Ермитаж в Санкт Петербург и вече е истинска знаменитост.

bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 01.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Ахил е едно от 50-те котки, които пазят Ермитажа от гризачи. Бялата синеока животинка вече е предсказавала резулатати от турнира за Купата на конфедерациите, миналата година като е избутвала лакомство към знаменцето на печелившия отбор.

Анна Кондратиева, ветаринарен лекар на котките в Ермитажа: Сега Ахил е на работното си място,готви се за световното по футбол и преминава през процес на адаптация.
;

Котката оракул е избрана като най-стресоустойчива сред пухкавите сътрудници на Ермитажа. Предполага се, че заради вродената си глухота има изострена интуиция.

Юрий Молодковец, фотограф в Ермитажа: Ахил недочува и затова се опитвам да уловя емоциите му. Много хора му обръщат внимание, сега той е истинска знаменитост като Леонардо ди Каприо.

Ахил живее в Ермитажа от рождението си. Той е любимец на посетителите и в момента е на диета заради прекаленото количество храна от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията на БНТ Спри, детето запази отбеляза 1 юни в Нови Искър
Кампанията на БНТ "Спри, детето запази" отбеляза 1 юни в Нови Искър
Кампания за отпадане на таксите в предучилищните групи
Кампания за отпадане на таксите в предучилищните групи