НОВИНИ

Руската централна банка опроверга, че хакери са откраднали 2 млрд рубли

Руската централна банка опроверга съобщенията, че хакери са откраднали 2 милиарда рубли (31 милиона долара) от кореспондентски сметки във финансовото учреждение, информира ТАСС.

руската централна банка опроверга хакери откраднали млрд рубли
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 03.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Си Ен Ен съобщи по-рано, че хакери са откраднали от сметките на руски банки в Банката на Русия 2 милиарда, а като цяло са се опитали да отмъкнат 5 милиарда рубли. Руската централна банка информира преди това за регистрирани в началото на годината целенасочени кибератаки и предотвратена кражба на 1,67 милиарда рубли, отбелязва агенцията.
"Съобщенията за кражба на 2 милиарда рубли от кореспондентски сметки в Банката на Русия чрез хакерска атака не отговарят на истината. В представения снощи преглед на финансовата стабилност ставаше дума за загубите на търговските банки и на техни клиенти от хакерски атаки за цялата 2016 г.", заяви за ТАСС финансовият регулатор.
Шефът на отдела за мониторинг на кибератаки в Банката на Русия Дмитрий Фролов разказа на конференция в четвъртък, че през 2016 г. банките са съобщили на регулатора за понесени щети в размер на 5,2 милиарда рубли от атаки срещу системите за дистанционно банкиране, припомня агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25-годишен мъж е прострелян след сбиване между две групи в село Коларово
25-годишен мъж е прострелян след сбиване между две групи в село Коларово
Борисов: Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно
Борисов: Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно