НОВИНИ

Руски интерес към туризма в България

Наблюдава се повишен интерес на руските туристически оператори към България. Това съобщи за БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес представи туристическите възможности на страната ни в руския парламент. На слушанията в Държавната дума руският й колега, председателят на Руската държавна агенция по туризма Олег Сафонов е заявил, че България заема първо място сред дестинациите, подходящи за руски туристи тази година.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
17:04, 25.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

На слушанията в Думата, посветени на пътуванията на руски туристи зад граница, България е била единствената европейска държава, поканена да представи възможностите си. Пред БНТ министър Николина Ангелкова отбеляза и, че все повече големи руски туроператори проявяват интерес към България. Желание за акредитация към консулските ни служби в Русия са заявили повече от 10 нови компании. За летния сезон ще бъдат увеличени и чартърните полети към България.

В изказването си в Думата министър Ангелкова е акцентирала върху разнообразните туристически възможности на България, както и върху различните облекчения във визовите процедури за руски туристи. Според нея решаваща роля за руския турист тази година ще играе привлекателността на туристическите пакети по цена и качество.

Николина Ангелкова, министър на туризма
"По време на кръглата маса Златко Златаров, заместник-председателя на българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите заяви, че браншът обмисля специални отстъпки и предложения за руския турист".

На слушанията в Думата представителите на руските власти са отбелязали предимството на страната ни и по отношение на сигурността на туристите. Миналата година в туристическия поток от Русия беше отбелязан спад като в страната ни са почивали до половин милион руски граждани. Тази година очакванията са за 30-процентен ръст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адел спечели четири отличия на годишните британски музикални награди БРИТ
Адел спечели четири отличия на годишните британски музикални награди БРИТ
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху обсъдиха двустранното сътрудничество
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху обсъдиха двустранното сътрудничество