НОВИНИ

Руски полицай беше убит с нож в Дагестан при терористичен акт

Един полицай загина и един беше ранен при нападение с нож в руската република Дагестан. Отговорност пое "Ислямска държава", предаде Франс прес. И двамата извършители на нападението срещу полицаите бяха ликвидирани. Самоличността им все още не е установена

bnt avatar logo
от БТА
21:26, 28.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
руски полицай беше убит нож дагестан терористичен акт

Атаката е била извършена около 9 часа сутринта местно време на бензиностанция, се казва в комюнике на руския следствен комитет. Води се разследване за опит за убийство на представител на силите на реда.

По данни на телевизия "Росия 24" двамата нападатели са били убити от трети полицай.

В комюнике, публикувано от агенцията на ИД Амак и цитирано от американския център за наблюдение на джихадистки сайтове SITE, "Ислямска държава" си приписва нападението и определя извършителите като "войници на халифата".

Атаката срещу полицаи в град Каспийск беше извършено само десетина дни след като младеж, положил клетва за вярност към ИД, рани с нож седем души посред бял ден на улицата в град Сургут, в Западен Сибир. И в двата случая руските власти започнаха разследване за опит за убийство, а не за терористичен акт, въпреки поемането на отговорност от "Ислямска държава". Нито едно от двете нападения не предизвика коментар от Кремъл, отбелязва АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-годишно момче беше простреляно с въздушна пушка от собственик на кафе автомат
15-годишно момче беше простреляно с въздушна пушка от собственик на кафе автомат
Концерт, вдъхновен от „Междузведни войни“ се проведе в Астана
Концерт, вдъхновен от „Междузведни войни“ се проведе в Астана