НОВИНИ

Руски журналист бе взривен в Киев

Рано тази сутрин в Киев беше взривен известният руски журналист Павел Шеремет. Шеремет, който до 2008 г. работеше за руския Първи канал, през последните пет години живееше в Украйна и беше водещ в киевското радио "Вести".

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева БТА
12:02, 20.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Експлозията е станала рано сутринта на оживено кръстовище в центъра на Киев, когато 44-годишният Шеремет е пътувал за работа. Самоделно взривно устройство е било монтирано под седалката на шофьора на управляваната от Шеремет кола.

Тя е била собственост на жената, с която е живеел на съпружески начала - журналистката и собственик на сайта "Украинская правда" Альона Притула. По време на взрива тя не е била в колата. Украинската прокуратура възбуди дело за убийство, а президентът Петро Порошенко нарече случилото се ужасна трагедия.


Павло Шеремет е роден на 28 ноември 1971 г. в Минск. През 1998 г. започва работа в руската телевизия ОРТ, където след година оглавява кореспондентската мрежа на дирекцията за новинарски програми в страната и чужбина. По-късно става водещ на аналитичната програма "Време".

От 2009 г. Шеремет е редактор в сп. "Огоньок". По-късно работи в Обществената телевизия на Русия.

През 2010 г. Минск отнема беларуското гражданство на Шеремет с мотива, че е получил руско гражданство.

През последните 5 години Шеремет живя в Киев, работеше във вестник "Украинска правда" и бе водещ в радиостанция "Вести", отбелязва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха новата метростанция Витоша
Откриха новата метростанция "Витоша"
Трима френски военни са убити в Либия
Трима френски военни са убити в Либия