НОВИНИ

Руските милиардери са забогатели с 29 милиарда долара след победата на Тръмп

Руските милиардери са забогатели с 29 милиарда долара след победата на републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, съобщава сп. "Форбс".

bnt avatar logo
от БТА
10:02, 10.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
руските милиардери забогатели милиарда долара победата тръмп

Изданието поставя на първо място ръководителя на Новатек Леонид Михелсон, чието състояние след изборите в САЩ се е увеличило с 1,9 милиарда долара до 18,2 милиарда долара. През март миналата година "Форбс" оценяваше богатството му на 14,4 милиарда долара.

Изданието класира и съсобственика на Новатек Генадий Тимченко. От ноември 2016 година акциите на Новатек са поскъпнали с 16 процента, така че стойността на 23-процентовия дял на бизнесмена е нараснала с 1,8 милиарда долара.

"Форбс" цитира и съсобственика на Сибур Кирил Шамалов (съпруг на малката дъщеря на президента Владимир Путин - бел. р.), но не посочва конкретни цифри.

Според публикацията за посочения период съвкупното състояние на руските милиардери се е увеличило повече, отколкото богатството на най-заможните граждани на която и да било друга страна по света, с изключение на САЩ.

В списъците на "Форбс" има шест пъти повече милиардери в САЩ, отколкото в Русия. При все това, всеки американски милиардер е забогатял с 2,8 процента, а всеки руски - със 7,1 на сто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стреляха по полицаи пред офис на ПАСОК в Атина
Стреляха по полицаи пред офис на ПАСОК в Атина
Предотвратиха опит за митническа измама във Варна
Предотвратиха опит за митническа измама във Варна