НОВИНИ

Руският патриарх Кирил пристигна на историческо посещение във Великобритания

Патриархът на Руската православна църква Кирил пристигна днес на историческо четиридневно посещение във Великобритания, предаде Франс прес. Патриарх Кирил ще се срещне във вторник с кралица Елизабет Втора и архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби.

bnt avatar logo
от БТА
21:09, 15.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
руският патриарх кирил пристигна историческо посещение великобритания

Визитата на патриарха, който е голям почитател на руския президент Владимир Путин, отбелязва 300 години присъствие на Руската православна църква на британските острови. Посещението на патриарх Кирил идва в период на силно обтегнати отношения между Лондон и Москва. Тази седмица британският външен министър Борис Джонсън призова сънародниците си да протестират пред руското посолство в Лондон срещу ролята на Москва в Сирия.

По време на парламентарни дебати редица депутати обвиниха Русия, че извършва военни престъпления в Сирия. Бившият държавен секретар за международното развитие Андрю Мичъл дори сравни действията на руснаците с тези на нацистите по време на Испанската гражданска война през 30-те години на миналия век. В отговор на това руското министерство на отбраната осъди "русофобската истерия, която редовно се подхранва от някои членове на британската политическа върхушка".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки блокирани на ГКПП Капитан Андреево
Десетки блокирани на ГКПП "Капитан Андреево"
Хеопсовата пирамида вероятно съдържа две неизвестни камери
Хеопсовата пирамида вероятно съдържа две неизвестни камери