НОВИНИ

Руският посланик: Най-важното сега е да не забравяме уроците от войната

Граждани поднесоха венци и цветя пред Паметника на Съветската армия по повод Деня на победата - 9 май.В словото си руският посланик в България Анатолий Макаров заяви, че най-важното сега е да не забравяме уроците от войната. Представители на "Безсмъртният полк" дойдоха на празника с портрети на своите предци, които са участвали в Отечествената война. Тържествата по случай Деня на победата продължават в Плевен и Благоевград.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:13, 09.05.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Анатолий Макаров - посланик на Руската Федерация в България: Днес много хора се опитват да препишат миналото и да изтикат Русия в задния двор на историята. Това още повече ни мотивира да се противопоставим срещу фалшифициране на резултатите от Втората световна война. Без нашата победа нямаше да има европейска демокрация и ЕС. Пожелавам ви мирно небе. Честит Ден на победата.
Жара Каракутева: Това е моят прадядо, загинал в Отечествената война. Той е от Русия, участвал е в "Безсмъртния полк" и е помогнал за освобождението на България. Почитаме загиналите във войната за техния подвиг. Щастлива съм, защото съм тук на празника с всички мои близки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки се включиха в шествието на Безсмъртния полк в Благоевград
Десетки се включиха в шествието на Безсмъртния полк в Благоевград
Какво представлява ресор Дигитализация в ЕК?
Какво представлява ресор "Дигитализация" в ЕК?