Наскоро се навършиха 185 години от рождението на изтъкнатия руски дипломат и държавник Граф Николай Павлович Игнатиев, чиято съдба е неразривно свързана с България. Посолството на Русия у нас отбеляза годишнината с младежка интелектуална игра. В своеобразната викторина знанията си показаха ученици от четири училища с изучаване на руски език.

Играта протече в три конкурса, в които децата отговаряха на въпроси, свързани с личността и наследството на Граф Игнатиев, общата история на Русия и България и дипломацията.

н.пр.Анатолий Макаров - посланик на Русия в България: "Много ме впечатли това как тези деца отговаряха на въпросите, взимаха участие във викторината, пееха, някои и писаха. Това говори, че ние с вас имаме голяма перспектива, защото младите са бъдещето".

Всички участници представиха достойно своите училища, но победители заслужено станаха учениците от 133 СОУ "Александър Пушкин".

Даниела Борисова - директор на 133 СОУ: "С много хъс децата работиха и то се видя на кадър, че ние бяхме първи на всеки един отговор и нашият флаг беше навсякъде номер едно".