НОВИНИ

Рядък розов диамант беше изложен в Лондон

Изключителен розов диамант беше изложен в Лондон преди да бъде продаден на търг през ноември в Женева. Камъкът тежи 18.9 карата и е най-големият от този вид, предлаган някога от аукционна къща "Кристис". Очаква се цената му да достигне близо 50 милиона долара.

bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 25.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Диамантът "Пинк легаси" (Розово наследство) е с най-високата категория за цвят. Бил е в колекцията "Опенхаймер" на фамилията, основала златодобивната корпорация "Англо американ" и управляваща диамантодобивната компания "Де Бирс".

"Изключителният произход несъмнено ще го превърне в един от най-великите диаманти със собствен клас" - каза Рахул Кадакиа, който отговаря за бижутерията в "Кристис".

Само четири яркорозови диаманта с тегло над 10 карата са предлагани на търг. Рекордната цена за карат беше платена миналия ноември в Хонконг, когато "Кристис" продаде "Розово обещание" - овален диамант с тегло малко под 15 карата, за 32 480 500 щатски долара.

Диамантът "Розово наследство" ще бъде изложен в Хонконг, Лондон и Ню Йорк, преди да бъде предложен за продан от "Кристис" в Женева на 13 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху: Израел ще продължи  да се бори с Иран и да си сътрудничи с Русия
Нетаняху: Израел ще продължи да се бори с Иран и да си сътрудничи с Русия
Откриха новата учебна година в Техническия университет в София
Откриха новата учебна година в Техническия университет в София