Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалата екоинспекция в Бургас, съобщи БНР. Сигналът е за неизплатени над 7 милиона лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище "Елените". От 2012 г. съоръжението няма разрешително за ползване като воден обект.

Само тази година на Ветко Арабаджиев като собственик на пречиствателната станция на "Елените" е наложена финансова санкция за близо 1, 796 млн. лв. Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите във ваканционното селище и на голяма част от почивните бази в "Свети Влас", а капацитетът му е недостатъчен, каза директорът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

По думите й, високата санкция за "Елените" е във връзка с резултатите, които са получили от контролните измервания, тъй като тази пречиствателна станция е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми.

Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са предприели и други действия.

"Ние, разбира се, сме ги дали на Националната агенция за приходите, не са събрани и по тази причина сме ги дали и в прокуратурата", допълва Атанасова.

Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и т...

Пречиствателна станция Елените няма лиценз за ВиК оператор, а събира такси

Пречиствателна станция Елените няма лиценз за ВиК оператор, а събира такси

Министър Николина Ангелкова взе участие в изненадваща проверка на пречиствателна станция за отпадни води (ПОСВ)- Елените заедно с представители на РИО...