НОВИНИ

С 11 часа закъснение кацна самолетът от Амстердам

Пътниците, които прекараха над 2 часа затворени в самолет на "България Ер" се приземиха благополучно в София

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
00:53, 02.07.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
часа закъснение кацна самолетът амстердам

След полунощ кацна самолетът на "България Ер" от Амстердам, показва информацията на Летище София. По-рано днес пътници прекараха повече от два часа и половина затворени в самолета на компанията на летището в Амстердам. Това потвърди пред БНТ изп. директор на авиопревозвача Янко Георгиев.

По разписание полетът на "България Ер" от Амстердам за София е трябвало да излети в 10 часа сутринта местно време. Самолетът, който е трябвало да го извърши е кацнал в холандската столица, но не е могъл да излети поради повреда, обясни Георгиев.

Изпратен е друг самолет, който трябваше да излети към 19,30 ч. софийско време. Той обаче е по-малък и 45 души се е наложило да нощуват в Амстердам.

Останалите са натоварени в малкия самолет. Оказало се е обаче, че багажите на пътниците са объркани и са натоварени такива, на оставащи в Холандия. В този случай, самолетът не може да излети, до разпределянето им, обясниха още от "България Ер".

Разпределянето на багажите обаче е отнело повече от два часа и половина, при което пътниците са затворени на борда. "От оператора на летището ни подават информация, че всеки момент ще са готови и така ние не може да свалим пасажерите.", коментира Георгиев.

Междувременно пътниците не могат да се свържат вече почти 12 часа с авиопревозвача, защото телефоните на компанията не отговарят. Не получават информация и от летищата в Амстердам и София.

Останалите пътници в Холандия ще се приберат по-късно днес с полети на други авиокомпании.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ожънаха една трета от пшеницата в Русенско
Ожънаха една трета от пшеницата в Русенско
Проверки за незаконно пълнене на газови битулки за бита
Проверки за незаконно пълнене на газови битулки за бита