НОВИНИ

С 51,12% Цветислава Цветкова печели кметските избори в община Трън

10 населени места гласуваха на частични местни избори тази неделя. В три от селата кандидатите за кметове отиват на балотаж – в Попович, Чукарка и Сухаче. Пет нови кметски поста спечелиха представителите на ГЕРБ в общините Трън и Вълчи дол и селата Генерал Киселово, Ракево и Цани Гинчево. Кандидатите за кмет на ДПС успяха да завоюват победата във врачанското село Нивянин и руенското-Скалак. От Централната избирателна комисия отчетоха висока избирателна активност в община Трън - 73%. Жителите на общината избраха Цветислава Цветкова за кмет.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
17:46, 09.10.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Водоснабдяване, канализация и опазване на природата са основните приоритети, които новият "стар" кмет Цветислава Цветкова очертава пред себе си. Категорична е преднината, с която Цветкова печели пред останалите трима кандидати. 1353 от жителите на община Трън или 51,12%, са дали своя вот за нея. Цветислава Цветкова е начело на общината от началото на лятото, когато титулярът Станислав Николов подаде оставка. Преди това Цветкова заемаше поста заместник-кмет.

Сред останалите кандидати, които се бориха за кметския стол бяха бившият директор на Националната служба за сигурност Арлин Антонов. Станислава Алексиева, заемала поста кмет в периода 2013-2015г. И Божидар Страхилов, издигнат от инициативен комитет.

А очакванията на хората от новия кмет са да се пребори с обезлюдяването в района, осигуряването на нови работни места и развиването на Трън като туристическа дестинация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция е издала заповед за арест на втори служител в американското консулство
Турция е издала заповед за арест на втори служител в американското консулство
Как да отгледаме тиква-шампион?
Как да отгледаме тиква-шампион?