Отново случай на дете, пострадало от волтова дъга. 11-годишно момче от пловдивското село Труд се качило на товарен вагон. Детето е със 65% изгаряния. Според разследващите ученикът е правил опит за селфи, но майката твърди, че става въпрос за детска непредпазливост.

Сигналът за тежкия инцидент е подаден на тел 112 в 15.20 ч. във вторник следобед. На гарата в Труд пристигат екипи на бърза помощ и полицията. 11-годишният Стоян е свален от вагона с тежки обгаряния по лицето и крайниците, но в съзнание. Според майката детето се качило на зърновоза заради пререкания със служител на гарата.

Гинка Христева, майка на пострадалото дете: А той е много нервно моето дете, палав. И от яд ли, от какво ли - се качи горе. "Стояне слез, майко. Стояне, слез". И той се изправи да слезе и тогава токът, дъгата го хвана.

От Районната прокуратура в Пловдив разследват и друга версия за случилото се. Според показанията на четирима свидетели момчето се е покатерило на вагоните, за да се снима. На мястото на инцидента е намерен телефон.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: Много младежи се изкушават да си правят селфита, снимки на какви ли не опасни места. Приближаването на два метра от кабела, който захранва влаковете, който се намира над вагоните, води до волтова дъга - със сериозни последствия, животозастрашаващи.
Гинка Христева, майка на пострадалото дете: Не искаше да си прави селфи Стоян на вагона. Просто с този телефон няма как да си прави селфи.

От прокуратурата заявиха още, че се касае за нелеп инцидент. Няма данни детето да е било без надзор и за него да не са полагани грижи.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: Не може да се каже за някаква безотговорност, безстопанственост, просто действия на едно 11-годишно дете.

Детето е настанено в реанимация и състоянието му остава сериозно.

След екстремно селфи: 11-годишно момче e обгорено от волтова дъга

След екстремно селфи: 11-годишно момче e обгорено от волтова дъга

Пореден случай на дете, обгорено от волтова дъга. 11-годишно момче от пловдивското село Труд се качило на товарен вагон за екстремно селфи, което е за...