НОВИНИ

С близо 1,8 милиона лева финансират три центъра за деца в риск

4220 деца от София, които живеят в риск, могат да използват различни социални услуги през следващите 2 години. Целта е намаляване на социалното изключване, бедността и неравенството, като Столичната община получава по договор с Министерството на труда и социалната политика 1,8 милиона лева.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:52, 04.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Социалният министър и кметът на Столичната община подписаха договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за изпълнението на проекта. Услугите ще се предоставят в 3 центъра на територията на София, които вече са изградени в “Слатина”, “Овча купел” и “Илинден”.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: "И нещо много важно по проекта, той предвижда създаването на мобилни екипи, които ще работят на територията на цялата Столична община и да подкрепят деца в риск, семейства в риск."

Дейностите включват: осигуряване на здравни консултации, допълнителна педагогическа подготовка, подкрепа на деца с увреждания, консултации за бъдещи и настоящи родители, семеен център и много други.

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика: "Това за нас е един от механизмите, който води до превенция от изоставани и подпомагане на младите семейства и майките, а по-късно ще доведе до задържане на децата в училище, а след това и по-добра реализация на пазара на труда."

Социалното министурство ще подпомогне общините в страната по програмата "Услуги за ранно детско развитие"с общо над 18,5 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ денонощие без незаконно преминаване по границата със Сърбия
Второ денонощие без незаконно преминаване по границата със Сърбия
Оставиха в ареста трима полицаи, помагали на трафиканти на мигранти
Оставиха в ареста трима полицаи, помагали на трафиканти на мигранти