НОВИНИ

С брачни консултации ще борят увеличаването на разводите в Пловдив

С поредица от безплатни семинари по брачно консултиране в Дома на младоженците в Пловдив ще противодействат на нарастващите разводи. Едни от най-добрите психолози в града ще бъдат в помощ на двойките с проблеми. Според последни данни разводите през 2016-а година в Пловдив и областта са били почти една трета от сключените бракове.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Галена Паскова
08:15, 12.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Безплатните семинари ще се провеждат веднъж месечно от февруари до юли, като с двойките ще се обсъждат различни теми, обхващащи семейните взаимоотношения.

Румяна Толова - директор на Общинско предприятие "Радостни обреди" - Пловдив: "При 2800 сключени брака в Пловдив област през 2016-а година и 996 развода подобни семинари са изключително, крайно належащи."

Събка Дякова е един от психолозите, които ще водят безплатните семинари. Казва, че все по-често двойките в Пловдив прибягват и до фамилна терапия, когато има криза в семейното общуване.

Събка Дякова Чехович - психолог: "Аз съм си правила такава статистика: повечето от клиентите, които идват на фамилна терапия, инициаторите са мъже."

Жителите на Пловдив са на противоположни позиции дали безплатните семинари в Дома на младоженците ще помогнат на двойките в криза.

Д-р Нядя Пенкова: "Определено ще помогнат. Необходима е професионална помощ във всеки един аспект от нашия живот. За нашите деца мисля, че това е прекрасна инициатива."
Валентин Иванов: "В тази държава трудно се живее. Младите хора избягаха навън, който остана тука, все е с проблеми."

От 18 до 60 години са хората, сключили граждански брак в Пловдив през миналата година. Спрямо 2016-а година броят им бележи ръст от четири процента. Надеждите са експертната помощ в общуването, която ще получат двойките в Пловдив, да намали броя на разводите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още валежи от дъжд в средата на седмицата
Още валежи от дъжд в средата на седмицата
Легендарният китарист Норман Бийкър със специално интервю за БНТ
Легендарният китарист Норман Бийкър със специално интервю за БНТ