НОВИНИ

С бързи действия полицията задържа криминално проявен за кражба на вещи от коли

За броени дни столични полицаи установиха и задържаха криминално проявен и осъждан столичанин за кражба на вещи от МПС. На мъжа е наложена постоянна мярка за задържане.

бързи действия полицията задържа криминално проявен кражба вещи коли
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 29.03.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Оперативните действия били предприети, след като на 21 март 56- годишен мъж заявил в полицията, че от лекия му автомобил „Форд Фюжън” е извършена кражба на чанта с лаптоп. Това станало докато потърпевшият сменял срязаната задна гума на колата си. В резултат на предприетите незабавни заградителни действия криминалистите задържали извършителя - Т.М./39г./ от София, криминално проявен и осъждан за подобни деяния.

В хода на продължилото разследване е установено, че три дни по-рано мъжът е извършил и друго престъпление - от л.а. „Опел Корса”, паркиран на ул. „Църковна” № 11 в кв. „Бояна”, е откраднал свещенически вещи.

След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура на Т.М. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.194 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие е изменена в постоянна. Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 нови български училища в чужбина от септември
18 нови български училища в чужбина от септември
Сотир Цацаров поиска трима прокурори да бъдат отстранени от длъжност
Сотир Цацаров поиска трима прокурори да бъдат отстранени от длъжност