НОВИНИ

Москов: С 1/3 са съкратени сроковете на работа във Фонда за лечение на деца

Това е станало възможно заради новия правилник, въведен след смяната на ръководството, заяви здравният министър Петър Москов по време на изслушването си в комисията по здравеопазване в парламента.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:09, 13.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още
москов съкратени сроковете работа фонда лечение деца

От началото на ноември ще заработи новият сайт на Фонда, а от следващата седмица и обновеният регистър на заявителите. Така ще се гарантира пълна прозрачност и проследимост на случаите, каза още Москов. Ще бъде сложен край на масовата, според него, практика да се отпускат два пъти средства за едно и също изделие или медикамент.

Министър Москов благодари на работещите във Фонда, които в състояние на атака са устояли и работили нормално. Изслушването на министъра става на фона на оставки на членове на Обществения съвет и протести на родители на болни деца. Вече няколко пъти те поискаха оставката на новото ръководство заради забавени решения и административен хаос. Здравната комисия днес отказа да изслуша представителите им.

Петър Москов - министър на здравеопазването: "Няма, независимо от това дали някъде изглежда, че има разминаване между нещо, което е говорено в залата и гласувано и в окончателния протокол, няма нарушение от гледна точка на това да бъде осигурено лечение на дете, когато такова е било становището и мнението на Обществения съвет, няма нарушение на волята на Обществения съвет и няма финансови негативни последици във връзка с разминавания, които са видели колегите".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът награди изявени интелектуалци
Президентът награди изявени интелектуалци
Измамилият с 20 000 лева възрастно семейство се самоуби
Измамилият с 20 000 лева възрастно семейство се самоуби