НОВИНИ

С едночасова блокада на движението премина протестът на медиците във Враца

С едночасова блокада на движението по един от основните булеварди във Враца премина днешният протест на медици и граждани срещу фалита на многопрофилната болница. Очакваното масово подаване на оставки не се случи и днес, а от ръководството съобщиха, че започва изплащане на 40 на сто от дължимите заплати на персонала за месец юли.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
14:56, 06.10.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Лекарите във Врачанската болница посрещнаха с възмущение идеята на министерството да закрие повечето отделения. Според тях това няма да реши проблема, а само ще го задълбочи.

д-р Ростислав Стефанов, началник на ОАРИЛ: Тези 5-6 отделения, за които се говори, че ще останат, как ще работят, като са запорирани сметките на болницата за лекарства? Пациентите, които не могат да бъдат хоспитализирани в реанимация и трябва да бъдат пренасочвани, ами това пренасочване нали понякога касае живота им?

Медиците бяха разочаровани от подкрепата на гражданите, които днес бяха наполовина по-малко от вчера.

;
д-р Лалковска, Първо вътрешно отделение: Враца поне 60 хиляди наброява, виждаме повече като пациенти, а сега къде са да ни подкрепят?
Йорданка Спасова, медицинска сестра, Централна стерилизационна: Чакаме, дано не се закрие болницата.
БНТ: Вие имате ли готовност да напуснете?
Йорданка Спасова: Лично аз - не.

Народният представител Петя Аврамова каза пред протестиращите, че в момента тече проверка на финансовия контрол за управлението на болницата през последните години и обеща, че решение на проблема ще има.

Петя Аврамова, народен представите от Враца: Няма закриване на отделения, има оздравителна програма, която е в Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.

Организаторите на протеста заявиха, че гражданското неподчинение продължава.

Красимир Иванов: Първо се затваря този булевард, утре Е-79, да не мога да минават тирове и камиони и да се обърне внимание най-накрая.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За да се чува гласът на българските деца
За да се чува гласът на българските деца
Правни проблеми около Гражданския процесуален кодекс
Правни проблеми около Гражданския процесуален кодекс