НОВИНИ

​С изслушване на аудиозаписи продължи делото за влаковата катастрофа в Хитрино

С изслушване на аудиозаписи продължи делото за влаковата катастрофа в Хитрино на 10 декември 2016 г. Записите са на разговори между дежурните на гарата, диспечери и жп служители. В тях се чуват и изплашени гласове на свидетели на трагичния инцидент.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
15:18, 22.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
изслушване аудиозаписи продължи делото влаковата катастрофа хитрино

„В Хитрино всичко гори, от двете страни гори, има експлозия“. Това са думи, които се чуват в аудиозаписи от първите минути след инцидента. Чува се, че има експлозия и дерайлиране на вагони.

Според записите композицията с полипропилен е навлязла в отклонение на гарата с една предохранителна машина и 4 цистерни, останалите вагони са били на стрелките и на жп прелеза. От записите се разбира, че влакът е с тегло 1756, 26 вагона, 23 пълни и 3 празни.

Товарният влак е трябвало да изчака на гарата преминаването на пътнически влак, но той бил спрян на гара Висока поляна. Пътническият влак е трябвало да стигне до гара Хитрино в 6,45 ч., но диспечерите задържали влака и организирали извозването на пътниците с автобуси. Машината и вагоните са върнати в гара Самуил. Спира се електрозахранването по линията.

Дежурните докладват за обстановката и съобщават за горящите къщи и пострадалите хора. Продължителността на аудиозаписите е 2 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между автомобил и снегорин на АМ Марица
Катастрофа между автомобил и снегорин на АМ "Марица"
АПИ стартира обществени поръчки за 425 млн. лв
АПИ стартира обществени поръчки за 425 млн. лв