НОВИНИ

С колело от Куделин до Дуранкулак за 48 часа

Петима ентусиасти ще тичат и ще карат колело, за да покажат красотите на Северозапада.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска Оператор Хрисимир Данев
13:31, 29.05.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Петима ентусиасти, 682 километра, колоездене и маратон, 48 часа. Това са параметрите на изпитанието "Дунав ултра", което ще се проведе на 20 и 21 август. Организираната от маркетолога Борис Бегъмов група си е поставила за цел, да прекоси България следвайки река Дунав от село Куделин до Дуранкулак.

Целта е освен да бъде преодоляно разстоянието за две денонощия, да се популяризира велотуризма, а накрая да бъде изработен и документален филм. С двама от участниците се срещаме три месеца по-рано в столичната Борисова градина.


Борис Бегъмов, организатор на "Дунав ултра":

България от друга страна е може би държавата в Европа, в която този вид туризъм е най-слабо развит, което означава за нас две неща - А - че ние в момента сме най-зле, но Б - че ние имаме най-голяма възможност за развитие и най-голям потенциал.

Участниците са оптимисти, имат и подкрепата на Министерството на туризма. Приели са задачата като своя мисия.

Борис Бегъмов, организатор на "Дунав ултра"
Ние твърдо вярваме, че преди да популяризираме велокултурата, ние трябва да популяризираме културата. Културата на това да познаваш държавата си, културата на това да познаваш възможностите, които ти предлага, да се развиваш, културата да познаваш историята си, културата да можеш да правиш бизнес.

Заради тежкото предизвикателство, участниците се подготвят по специална програма.


Филип Лхамсурен,
участник:
Физически това е трупане на километри, трупане на дистанция и естествено фокусиране чисто ментално. Всеки от нас не е професионален атлет, може да се каже, че сме аматьори.

Участниците не се обезсърчават и от трудните условия на каране на колело, заради разбитите пътища. Напротив, смятат, че това е приключение, което може да промени ситуацията и да направи страната по-добро място за живеене, ако не за това, то поне за следващите поколения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин с рекорд за коремни преси
Българин с рекорд за коремни преси
Специален пикник за хората с множествена склероза
Специален пикник за хората с множествена склероза