НОВИНИ

С концерт и изложба ДАЗД отбеляза Международния ден на детето

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) отбеляза Международния ден на детето с празничен концерт и откриване на изложба от Национален конкурс за плакат на тема „Щастливи заедно“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:06, 01.06.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
концерт изложба дазд отбеляза международния ден детето

Събитието, което е под патронажа на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова, се проведе в градинката на Националния дворец на културата (НДК), а на него участие взеха деца от училищата по изкуствата в страната.

Сред официалните гости на празника бяха еврокомисарят Мария Габриел, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева и много други. Присъстваха и участваха още деца и младежи от столични училища и детски градини.

Изложбата от конкурсната надпревара за плакат бе открита от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова. Творбите бяха монтирани върху 28 пана, разположени на 14 постамента, в непосредствена близост до амфитеатралната сцена.

След награждаването на изявилите се млади творци, за всички гостите на събитието имаше подготвена и културно-разлекателна програма, представена от деца в столични училища и детски градини. Разбира се бе отделено време за игри и приключения, подготвени от аниматори специално за събитието. Всички те бяха подбрани по начин, по който участие можеха да вземат всички присъстващи деца на събитието, както и техните родители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Груевски подаде оставка и като депутат
Никола Груевски подаде оставка и като депутат
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска