Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) отбеляза Международния ден на детето с празничен концерт и откриване на изложба от Национален конкурс за плакат на тема „Щастливи заедно“.

© БГНЕС

Събитието, което е под патронажа на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова, се проведе в градинката на Националния дворец на културата (НДК), а на него участие взеха деца от училищата по изкуствата в страната.

Сред официалните гости на празника бяха еврокомисарят Мария Габриел, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева и много други. Присъстваха и участваха още деца и младежи от столични училища и детски градини.

Изложбата от конкурсната надпревара за плакат бе открита от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова. Творбите бяха монтирани върху 28 пана, разположени на 14 постамента, в непосредствена близост до амфитеатралната сцена.

След награждаването на изявилите се млади творци, за всички гостите на събитието имаше подготвена и културно-разлекателна програма, представена от деца в столични училища и детски градини. Разбира се бе отделено време за игри и приключения, подготвени от аниматори специално за събитието. Всички те бяха подбрани по начин, по който участие можеха да вземат всички присъстващи деца на събитието, както и техните родители.