С концерт с балканска музика НДК изпраща послание за продължаване на един от основните приоритети на Българското председателство - интеграцията на Западните Балкани. Концертът започна преди час.

Различни музикални стилове ще чуят зрителите тази вечер, както и участие на студенти от Националната музикална академия. На сцената вече излязоха ансамбъл „Спектрум“ и формация „Славяни“ при Софийската филхармония.

Това е последното събитие от календара на Българското европредседателство и е посветен на младите хора, обясни пред камерата на БНТ министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Лилялна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.: Концерт, който е специално послание към всички, които ни подкрепиха. Към младите хора и Балканите. Той е и благодарност към жителите и гостите на София, които понесоха неудобствата.

На сцената ще свири и известният български музикант Теодоси Спасов, придружен с изпълнители от Балканите. Концертът е послание, че културата и историята могат да обединят Балканите, допълни министър Павлова.