НОВИНИ

“С любов в душата“ за Андрей Баташов

Народният театър „Иван Вазов“ отдаде почит на една от най-големите си звезди – незабравимия Андрей Баташов. На Андреевден и ден, след като се навършиха 6 години от смъртта на актьора, негови приятели, почитатели и колеги дойдоха в театъра на представянето на новата книга, посветена на актьора.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
19:38, 30.11.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

„С любов в душата“ разказва фамилната история на рода Баташови и илюстрира със снимки част от най-запомнящите се моменти от живота и кариерата на актьора. 145-те страници събират спомени на майката на Андрей Баташов – Теодора и приятели на големия актьор.

Дора Баташова – майка на Андрей Баташов
"Когато Андрей се роди, в Русия там имаше законов ред в течение на един месец да му се даде име. Моят баща е Стефан. Да, но в Русия ще му казват Стьопъра, това значи шантавичък. И една вечер, четейки мъжът ми каза: Ще бъде Андрей Първозван."

Книгата разкрива любопитни факти за произхода на актьора. В нея за първи път може да бъде видян гербът на фамилията "Баташови".

Велислава Дърева - журналист
"Родът Баташови са основатели на Дунавска България. Никога не съм подозирала това и самият Андрей никога не го е знаел."
Проф. Здравко Митков - директор на Сатиричен театър "Алеко Константинов"
"Той имаше едно гениално, ярко лъчение, каквото малцина актьори и дори най-известните актьори в света имат."
Александър Митрев - актьор и ученик на Андрей Баташов
"Винаги ти е давал да разбереш, че това, към което се стремим заедно като преподавател и студент, е много по-надалеч, отколкото някой може да си представи."
Жорж Ганчев - политик
"Много се радвам, че негови приятели направиха този жест и ни подариха тази невероятна книга."

„Образ и подобие“, „Сън в лятна нощ“ и „Престъплението на сърцето“ са само част от спектаклите, с които зрителите помнят Андрей Баташов. Но най-важната му роля е тази в живота - на земен човек и мъж на честта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската Коледа в подкрепа на болницата в Асеновград
"Българската Коледа" в подкрепа на болницата в Асеновград
Четвъртокласниците с добри резултати от международно изследване
Четвъртокласниците с добри резултати от международно изследване