Депутатите почетоха с минута мълчание паметта на Стоянка Мутафова.

София

"Напусна ни голямата българска актриса Стоянка Мутафова", съобщи по време на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева. "Ще я запомним с нейното завладяващо и очарователно присъствие, с нейното обаяние, неповторим и уникален талант и артистичност. Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена и любима актриса на поколения българи. Поклон пред паметта ѝ!", допълни председателят на парламента.

Вежди Рашидов: Обедня въздухът, обедня пространството. Всички знаете коя е Стоянка Мутафова. Едва ли аз трябва да казвам. Жалко, че си отива. Пак казвам, ще бъда щастлив, ако младите хора наистина поемат в сърцата си това нещо, което ще даде път и на тях в бъдеще, и носят в сърцата си тези големи имена - тогава ще имаме нация. Светла ѝ памет!
Нона Йотова: Това, с което ще я запомня, е действително един огромен талант и много голям интелект също. Да не говорим за чувството ѝ за хумор. Това всички го знаят. Тя имаше и много хубаво отношение към по-младите.
Отиде си легендарната Стоянка Мутафова

Отиде си легендарната Стоянка Мутафова

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова напусна земната сцена. Актрисата си отиде на 97 години.