Първият уикенд на 2019 г. ще е доста мразовит. Валежите от сняг спряха, но синоптиците прогнозират още застудяване.

Максималните температури едва ще минават нулата и ще са между минус 2° и 3°. В Бургаско, където вчера беше обявен оранжев код за опасни явления, обстановката е нормализирана. Слаб сняг валя в района на Малко Търново, но няма затворени пътища и села без ток.

Нормално е движението в Айтоски и Ришки проходи, няма ограничения за тежкотоварни автомобили по отсечката Слънчев бряг - Обзор.

В област Сливен - затворени за движение на автомобили над 10 тона са проходите Твърдишки и Вратник.

Обстановката в Смолянска област се нормализира. През нощта е превалявал слаб сняг, но няма нови натрупвания. Единствените ограничения са за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проходите Превала и Печинско. През прохода Печинско автомобилите над три тона и половина трябва да са и с вериги.

В София трасетата на обществения транспорт, стръмните и опасни улици са обработени със смеси срещу заледяване. Общо 107 снегорина са работили през нощта.

От Агенция Пътна инфрастуктура съобщават, че пътните настилки в страната са мокри на места, а по усойните и планински райони частично заледени, но обработени и проходими при зимни условия.