НОВИНИ

С неделни хора на открито БНТ 2 празнува 5 години

БНТ 2 отбеляза петия си рожден ден с пет хора в пет български града. Колегите от София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград бяха предизвикани от хореографа и водещ на танцовото шоу на БНТ 2 "Надиграй ме" Асен Павлов - да се надиграват на ръченица. Десетки зрители на регионалната телевизия дойдоха на площадите и се включиха в неделните хора.

bnt avatar logo
от екип на БНТ 2
19:00, 16.10.2016
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

СОФИЯ

С шопски танци пред Националния дворец на културата журналистите и зрителите на БНТ 2 отбелязаха петия рожден ден на телевизията. Репортерът и водещ на новините на БНТ 2 Мина Пенкова поздрави присъстващите с песента "Хоро". А репортерът и актьор Георги Велизаров показа със скеч "Как се правят добрите новини". Ръченицата пред НДК беше отличена като "Най-дъждовно хоро". А журналистите и зрителите пожелаха на телевизията да ѝ върви по вода.

Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: Вие изградихте една изключително силна платформа за диалог със зрителя. Платформа, която активира активността на зрителя.
Екатерина Генова - директор на "БНТ Свят и региони": Риск беше да започнем нов канал в БНТ без никакво допълнително финансиране, риск беше да излезем на медийния пазар без да знаем дали зрителите ще ни припознаят като свой канал. Който не рискува, той не успява според мен.

ПЛОВДИВ

На рождения си ден общественият телевизионен канал доказа, че негова мисия е разрешаване на проблемите на хората. Всички събрани средства по време на празничната програма в Пловдив ще отидат за подкрепа на сдружение „Спри рака". В навечерието на коледните и новогодишните празници то ще помогне за обновлението на стаите и апаратурата в клиниката по хематология в Пловдив.

Росица Касабова, предс. на сдружение „Спри рака": Обикновено хората за рождения си ден очакват подаръци, а БНТ 2 ни прави подарък.

ВАРНА

Екипът и зрителите на БНТ 2 във Варна отбелязаха празника на входа на Морската градина и грабнаха приза за настроение и ентусиазъм "Най-широка усмивка".

Савина Колева: Да бъдете продуктивни, обективни,интересни,да продължавате да поддържате с този формат българския дух и народното творчество.

РУСЕ

Облечени с автентични хърцойски носии - част от колекцията на Петър Георгиев, журналистите в Русе се хванаха на хорото.

БЛАГОЕВГРАД

А наградата за "Най-добър синхрон" отиде при екипа на БНТ 2 в Благоевград. Колегите ни там получиха и специален подарък от зрителите - знаме с цветовете и логото на БНТ 2, избродирано от фолклорната група „Изгрев".

Румяна Джибова - ръководител на Фолклорна група към НЧ „Изгрев-1930" - с. Баничан: Това е за нашата любима телевизия, която не забравя онова българското. Днес е празник за нас - зрителите!

В социалните мрежи и на интернет страницата, БНТ 2 получи десетки писма и видеоклипове с поздравления от зрителите. Едно от тях е на Йоана, която декември ще стане на 5 години.

Йоана: Честит Рожден Ден, БНТ 2! Наборе!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският комикс Под игото излиза на български език
Френският комикс "Под игото" излиза на български език
​Още един терорист се е самовзривил при нова полицейска операция в Турция
​Още един терорист се е самовзривил при нова полицейска операция в Турция