Зимният сезон в Пампорово беше официално открит днес. Много музика, настроение и най-вече сняг по пистите посрещнаха запалените скиори. По традиция днес лифтовете работеха безплатно за всички гости на курорта. Още от сутринта стотици любители на...

Зимният сезон в Пампорово беше официално открит днес. Много музика, настроение и най-вече сняг по пистите посрещнаха запалените скиори. По традиция днес лифтовете работеха безплатно за всички гости на курорта.

Още от сутринта стотици любители на белите спортове изпълниха пистите в Пампорово. Много хора от цялата страна бяха дошли специално за откриването на сезона.

Николай Иванов: "Добре са оправили пистите, има достатъчно сняг за каране и мисля, че нещата са супер. Идваме чак от Перник."

Пепа Краева: "Курортът е прекрасен както винаги. Това е за мен най-хубавата планина в България. Сезонът надявам се да е успешен. Всички са доволни от това, че лифтовете днес са безплатни, гледам хората са усмихнати, времето е прекрасно. Просто какво повече му трябва на човек."

Със старта на сезона в Пампорово заработи и новия четириседалков лифт "Архитект Петър Петров". Той значително ще облекчи потока от туристи на станциите Малина и Студенец.

Обновената система за изкуствен сняг също работи с пълния си капацитет.

Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД: "Към момента между 70 и 80% от ски зоната е отворена. Успяваме да обслужим всички програми, които имаме заложени по план. Имаме отворени писти от всякакъв вид по трудност."

Пампорово остава предпочитаният от българите курорт за семейна почивка. Увеличават се туристите от съседните Турция и Гърция. А за празниците вече няма места.

Екатерина Дафовска, хотелиер: "Надяваме се на повече сняг, това е нашето желание. Иначе има записвания, има хора."

В утрешния ден лифткартите в Пампорово са на преференциална цена от 39 лева, а след това цената на дневната карта става 53 лева.