С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за ремонта на самолетите МиГ-29. На днешното заседание бяха изслушани 7 души, сред които директорът на "Военна полиция" и бившият главен секретар на Министерството на отбраната.

Ненчев е на съд по две обвинения - че не е задействал договора с руската корпорация МиГ за ремонт на българските двигатели за изтребителите и че не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолетите. Според прокуратурата с действията си той не е осигурил авиационната безопасност на самолетите и летците ни. Ненчев обаче твърди, че договорът с МиГ е по-скоро рамково споразумение.

Николай Ненчев: Един договор е договор, когато е подписан и изведен. Няма такова нещо. Ние сме имали едно рамково споразумение, което е ме задължава в никакъв случай. Мен, знаете ли че въобще не ме интересува РСК-МиГ. Винаги съм се водел от българския национален интерес. Тоест,след като съм постигнал 6 милиона по-ниска цена - естествено със същите гаранции и по-добри срокове. Естествено, че ще подпиша този договор. Дали съм ощетил РСК-МиГ, това слабо ме интересува.