НОВИНИ

​С разпит на свидетели продължи делото срещу Николай Ненчев

С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за ремонта на самолетите МиГ-29. На днешното заседание бяха изслушани 7 души, сред които директорът на "Военна полиция" и бившият главен секретар на Министерството на отбраната.

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 09.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Ненчев е на съд по две обвинения - че не е задействал договора с руската корпорация МиГ за ремонт на българските двигатели за изтребителите и че не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолетите. Според прокуратурата с действията си той не е осигурил авиационната безопасност на самолетите и летците ни. Ненчев обаче твърди, че договорът с МиГ е по-скоро рамково споразумение.

Николай Ненчев: Един договор е договор, когато е подписан и изведен. Няма такова нещо. Ние сме имали едно рамково споразумение, което е ме задължава в никакъв случай. Мен, знаете ли че въобще не ме интересува РСК-МиГ. Винаги съм се водел от българския национален интерес. Тоест,след като съм постигнал 6 милиона по-ниска цена - естествено със същите гаранции и по-добри срокове. Естествено, че ще подпиша този договор. Дали съм ощетил РСК-МиГ, това слабо ме интересува.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна раздаваха цветя за Деня на Европа
Във Варна раздаваха цветя за Деня на Европа
Ученик от Карлово предотврати извършването на престъпление над възрастна жена
Ученик от Карлово предотврати извършването на престъпление над възрастна жена