С традиционен събор в местността Попови ливади днес жители и гости на община Гоце Делчев отбелязаха 115 години от Илинденско-Преображенското въстание. Честванията започнаха със заупокойна молитва в памет на загиналите във въстанието и молебен за здраве.

Гоце Делчев

Много граждани ,общественици и политици днес се събраха пред паметника на Гоце Делчев в местността Попови ливади в Пирин, за да се поклонят пред паметта на героите от Илинденско-Преображенската епопея.

Ангел Джамбазки, евродепутат: Въстанието от 903-а година от Илинден ,Преображение и Кръстовден,е въстание на българския народ от Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море.
Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев: В едни от най-трудните времена за националната история 3.55 нашите прадеди са въстанали за свобода и за справедливост, жертвайки живота си.

Въстанието носи две важни поуки - никога да не се делим като народ,и никога да не забравяме, че сме българи. Стотици хора изпълниха и околните поляни. За събора от общината в Гоце Делчев бяха осигурени автобуси от града до планинската местност.