НОВИНИ

С ускорени ремонти на локомотиви ще борят ощетения график на влаковете

От общо 445 млн. лв. задължения, 380 трябва да бъдат поети от държавата. От стратегическа гледна точка тези средства трябва да се доизплатят. За да има насищане на жп мрежата с влакове, са необходимо 420 млн. лв., с които да бъдат закупени необходимите мотриси. Това каза изпълнителният директор на Холдинг "БДЖ" Владимир Владимиров в "Денят започва". Гост в студиото беше и управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Димитър Костадинов.

bnt avatar logo
от Калин Дацов
07:50, 16.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Нашата техника е достатъчно амортизирана през последните 40 години. В последната седмица се получиха доста повреди по локомотивите, ние по принцип изпитваме недостиг. С ускорени ремонти се надяваме да възстановим нормалния график за движение на влаковете, каза Димитър Костадинов.

;

Владимир Владимиров призова партиите да включат решаването на проблемите в БДЖ в програмите си за идните избори. Нашият апел е железницата да стане приоритет, каза Владимиров.

;

Ремонтите, които са предвидени през тази и следващата година са финансово обезпечени от държавата. По повод разпространени снимки на заснежен влак, става въпрос за изолиран вагон, в който не са пътували пътници. Той е бил с отворени врати и прозорци още при композирането. При нас сигнали за нередности не са постъпвали, увери Костадинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата иранска волейболистка в чужбина подсили състава на Шумен
Първата иранска волейболистка в чужбина подсили състава на Шумен
По следите на най-известния снежен човек тази зима
По следите на най-известния снежен човек тази зима