НОВИНИ

С видео в Туитър Тръмп разкрил секретна информация за командоси в Ирак

Американският президент Доналд Тръмп е разкрил самоличността и местонахождението на членове на елитната военноморска част тюлени с публикуване на видео в Туитър от коледната си визита в Ирак, пише американската преса. На клипа лицата на командосите се виждат ясно, а те участват в тайни операции в Ирак и Сирия. Пресата обвинява Тръмп и в използването на визитата в Ирак и Германия за вътрешнополитически цели.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:24, 28.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Доналд Тръмп публикува видео в Туитър от борда на Еър Форс 1 след напускане на иракското въздушно пространство. На кадрите той е сред Тюлени, базирани в Коронадо, Калифорния. Командосите са с бойни униформи, каски и уреди за нощно виждане. Като музикален фон звучи песента "Бог да благослови Съединените щати".

Местонахождението на специалните части почти винаги е военна тайна. Като главнокомандващ президентът има право да го разсекрети, но лицата на командосите обичайно са скрити.

Мелания и аз имахме честта да посетим нашите невероятни войници в базата Ал Асад в Ирак, обяви в Туитър държавният глава. Тюлени-ветерани изтъкват, че разкриването самоличността на командосите в зона на бойни действия изключва възможността при залавяне те да отричат кои са и какво правят.

Журналистите не подминаха и обявеното от Тръмп в Ирак увеличение на заплатите на военнослужещите, представено като първо за последните 10 години и огромно. След справка и двете твърдения се оказаха неверни.

Коментари предизвика и появата на шапки с изборния лозунг на Тръмп. Според критици президентът е превърнал традиционното коледно поздравление към войниците в кампания срещу демократите в разгара на споровете около финансирането на стената по границата с Мексико.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледна приказка с благотворителна кауза
Коледна приказка с благотворителна кауза
Милан завърши годината с победа благодарение на Игуаин
Милан завърши годината с победа благодарение на Игуаин