НОВИНИ

С вила и лопата пияни каруцари нападнали полицаи в Асеновград

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми Вадет Шекерджи, на 39 г., и Михаил Джамбазов, на 26 г., и двамата от Асеновград, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

bnt avatar logo
от БТА
13:38, 20.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
вила лопата пияни каруцари нападнали полицаи асеновград

На 18 март 2016 г., около 22 часа на ул. "Миньор" в Асеновград, двама полицейски служители от местното полицейско управление спрели за проверка няколко каруци, в които пътували около 20 лица от същия град. Част от тях били употребили алкохол. При извършване на проверката двама от пътуващите в каруците - Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов проявили агресия към служителите на МВР.

Установено е, че Шекерджи се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката, а Джамбазов ударил с лопата в главата другия полицай. За да преустановят конфликта, служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха, след което двамата мъже и другите лица в каруците се изнесли в посока към квартал "Лаково", Асеновград, и се укрили.

На място пристигнал екип на Спешна помощ и пострадалите били откарани за преглед в болницата. Няколко часа по-късно Шекерджи и Джамбазов били установени и задържани за 24 часа по Закона за МВР.

При опит да бъде задържан Михаил Джамбазов, неговият брат - Владимир Джамбазов оказал съпротива на полицаите, като се барикадирал в дома си, където двамата живеели. Той започнал да хвърля по униформените различни предмети, включително нож.

На 19 март 2016 г. Районна прокуратура - Асеновград е задържала за срок от 72 часа Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов, за същия срок е задържан и Владимир Джамбазов, който е привлечен като обвиняем по отделно бързо производства за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си.

Предстои Районна прокуратура - Асеновград да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата призова света да не обръща гръб на бежанците
Папата призова света да не обръща гръб на бежанците
Под прикритие - сезон 5 - началото!
"Под прикритие" - сезон 5 - началото!