С традиционния военен парад, в Лондон отбелязаха 93-тия рожден ден на британската кралица. Елизабет Втора е родена на 21 април, но рожденият ѝ ден се чества официално през втората събота на юни, когато времето е по-топло.

Цялото кралско семейство наблюдава парада. Днес беше първата публична поява на съпругата на принц Хари Меган, след като роди сина им Арчи. Отсъстваше само съпругът на кралицата принц Филип. Вече на 98 години, той е освободен от официални ангажименти. Сред гостите на събитието беше Тереза Май, която подаде оставка, но изпълнява функциите на премиер до избирането на нов.

Традицията за двойния рожден ден на монарха е въведена преди над 260 години от Джордж Втори. Той е бил роден през февруари, но празнувал през лятото. В пишния парад дефилираха над 1400 войници, близо 300 коня и 400 музиканти. Както винаги, той привлече огромни тълпи от зрители.

Не липсваше и прелитане на бойни самолети.

За финала беше запазено изпълнение на прочутите Червени стрели от Кралските ВВС.

Меган Маркъл с първа официална поява след раждането (СНИМКИ)

Меган Маркъл с първа официална поява след раждането (СНИМКИ)

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл се появи за първи път на официално събитие след раждането на сина си Арчи, съобщиха британските медии.